מחיצה ברחם והיריון בסיכון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

28/08/2017 | 19:42 | מאת: מיכל

שלום רב, במהלך ההיריון,בבדיקת סקירת מערכות ראשונה ושניה הרופא הבחין במחיצה בגודל 5 מ"מ בין קיר קדמי לאחורי והמליץ על מדידת צוואר רחם שבועית. בתחילה הצוואר היה ארוך- מעל 30 מ"מ אך בשבוע 25 חל קיצור משמעותי ל 15 מ"מ וצירים מוקדמים ונכנסתי לשמירת היריון.בסוף ילדתי בשבוע 40. יש לציין שלפני ההיריון לא הבחינו במחיצה, ביצעתי צילום רחם והוא היה תקין. לכן ארצה לשאול : האם זו יכולה להיות הסיבה לקיצור הצוואר רחם? ומה עליי לעשות כעת- אילו בדיקות לבצע על מנת לברר את מצב המחיצה? תודה רבה!

שלום לך. צלום אחל לא עוזר במקרה שלך. צריך אולטרהסאונד תלת מימד!! כדי לקבוע אח יש מחיצה ומה גודלה. בהצלחה

29/08/2017 | 09:49 | מאת: מיכל

תודה רבה על המענה המהיר. אני סקרנת לדעת האם ישנה אפשרות שהמחיצה היא הסיבה לקיצור צוואר רחם ?? לצורך עתיד היריון הבא . תודה רבה .

קודם כל ולפני הכל אח ילדת בשבוע 40 אז כנראה שמצב רחמך לא כזה גרוע. שנית בשביל לענות לך על השאלה אני צריך לבצע את האולטרהסאונד התלת מימד ולפי קיום מחיצה / גודלה וכו אוכל לענות לך בהצלחה

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר