בדיקת NIPT - גנומיטי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

28/06/2017 | 12:18 | מאת: נילי

שלום, התחלתי לברר על בדיקת NIPT עליה המליצו לי בשם גנומיטי הבנתי שניתן לעשות את הבדיקה החל משבוע 10 האם יש שבוע מומלץ לעשות את הבדיקה כמו במי שפיר? הבנתי שמדובר בבדיקת דם פשוטה, האם זה נכון? תודה רבה

קודם כל זו לא בדיקה "פשןוה". זו בדיקה יקרה שנעשית במעבדות מיוחדות. שנית- אני לא ממליץ לבצע הבדיקה לפני סקירת מערכטות מ וקדמת שבוע 14-15. היו לי מספר לא קטן של מקרים של NIPT תקין כלומר ללא תסמונת דאון אך בסקירה נמצאו מומים כמו לב מח כליות וכו וכך גם האשה שלמה סכום נכבד וגם בסופו של דבר בצעה או דקור מי שפיר או הפסיקה ההריון.

28/06/2017 | 18:54 | מאת: נילי

תודה רבה על תגובתך המהירה ב"פשוטה" התכוונתי על ההליך - שאכן בדיקת הגנומיטי נלקחת כמו בדיקת דם פשוטה (בניגוד לבדיקות פולשניות..) ואקבל את המלצתך ואמתין לסקירת המערכות תודה רבה :)

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר