ממצאים בכיס מרה בהערכת משקל

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

25/05/2017 | 21:15 | מאת: א.ש

שלום, אני בשבוע 29+5 וביצעתי היום הערכת משקל. משקל העובר 1405 גרם והכל תקין פרט לכיס המרה - "הודגם בגודל 35X10 מ"מ, מפותל עם מחיצה". פניתי לרופאת הנשים שלי שפרט להפנייה לסקירה מווכנת בבית חולים לא אמרה לי דבר!! אני נורא מודאגת. הבנתי מבית החולים שהתור יהיה רק בעוד כשבוע וחציי - שבועיים.... אציין כי אני בת 37, זהו הריון שלישי (יש לי שני ילדים בריאים), ביצעתי בדיקות גנטיות שיצאו תקינות וכן גם בדיקת מי שפיר תקינה. בסקירות קודמות לא נמצאו ממצאים חריגים בכיס מרה, או בכלל... (עד כמה שאפשר לסמוך על הרופאים שביצעו את הבדיקות כמובן...). על מה הממצא הזה יכול להעיד? עד כמה הדבר עלול להיות חמור או חלילה מסוכן? האם לדעתך עליי להיבדק באופן פרטי בהקדם או שלהמתין בסבלנות לתור?? תודה מראש.

להערכתי סתם מלחיצים אותך. כיס המרה הוא אחד האיברים הכי מגוונים במיקום בגודל ובצורה ואין לכך משמעות במיוחד אם הוא במקומו הנכון ואם גם עשית מי שפיר (עשית גם ציפ גנטי?). לסכום: את יכולה ללכת לייעוץ גנטי (יכול לתת לך שמות ) אבל ממש בלי לחץ

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר