אבצס

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

24/11/2016 | 21:35 | מאת: מאי

שלום. בת 39 לפני 3 וחצי שנים יצא לי אבצס בבסיס הפטמה מס' חודשים לאחר הלידה. לא הנקתי. עברתי אולטראסאונד ממוגרפיה וmri. הוחלט על ביופסייה שיצאה תקינה ובכל זאת נותחתי וכרתו אזור נרחב של צינורות. לאחר הניתוח האבצס חזר מס פעמים נוספות ועבר כשלעצמו. תמיד הוא התנקז לבד. שנתיים וחצי היה שקט ושוב פעם יצא לי באותו המקום לפני כחודש וחצי. הפעם עברתי ניקוז כי כאב מאוד. עברתי שוב ממוגרפיה ואולטראסאונד תקינים. לקחו תרבית וזה חיידק סטפ כמו לפני 3 שנים. האבצס עבר לפני מס' ימים באופן סופי אך בעטרה אדום ונפוח וכואב ועש לי צחושה של שריפה. מה יכולה להיות הסיבה אני כבר ממש מיואשת וגם מפוחדת.

היי, אבצס בשד זה בהחלט אחד הדברים המתסכלים, משום שלוקח הרבה שמן להחלים ובדרך יש נטיה לאירועים חוזרים. הרושם הוא כעת בשל האודם והחום שיש תהליך דלקתי מתחת לפטמה לפי תיאורך. מומלץ שתפני להיבדק אם האודם והחום המקומי לא חולפים על מנת לזהות אם אין צורך בניקוז נוסף או תוספת/שינוי טיפול אנטיביוטי. צריך לנשום עמוק ולהיות סבלניים למצב.. החלמה מהירה!

מנהל פורום כירורגיית שד