טיפות עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/09/2003 | 14:55 | מאת: גל

לביתי בת ה-9 חודשים דלקת עיניים. מטופלת בתכשיר בשם "אופטי ג'נטה". המינון שהומלץ הנו 1 טיפה לעין, אך אני נתתי לה בטעות 2.5 טיפות בעין אחת. האם נורא? אני לא מצליחה לתת לה את הטיפות שהיא ערה, האם אפשר לתת אותן כשהיא ישנה? (הבעיה שאז 3 פעמים ביום כעצת הרופא לא יוצא במרווחים קבועים. היום קיבלנו נוסף לטיפות גם טיפול במשחה בשם במיקסין (עשינו לה טיפול במשך יומיים וחשבנו שהדלקת עברה אך היא חזרה). כמה זמן לאחר שהעיניים נראות כבר לא מודלקות ואין הפרשה צהובה עליי להמשיך בכל זאת את הטיפול (3 פעמים ביום טיפות עיניים ופעמיים ביום משחה)? תודה רבה רבה.

02/09/2003 | 09:10 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגל שלום, ראשית, אין בעיה בזה ששמת 2-3 טיפות במקום אחת. בעין (בשק הלחמית למעשה) יש מקום לכשליש טיפה, וגם אם אתה שופך את כל הבקבוק על העין, לאחר מצמוץ אחד נשארת שליש טיפה, והשאר על הלחי, כך שלא ניתן לתת כמות גדולה מדי של טיפות עיניים במתן אחד. (סיפור אחר כמובן אם את נותנת כל 5 דקות טיפה). המרווחים חשובים, אבל לא קריטיים. (לא נורא אם יוצא רווח קצת שונה בין מתן למתן. האם יש גם אודם בלחמית או רק הפרשות ודמעת? אולי זו "סתם" חסימה בדרכי הדמעות, ואין כלל צורך באנטיביוטיקה? אל תשכחי שבלי קשר להנ"ל הילדה צריכה, (כמו כל תינוק) בדיקה כולל תשבורת בהרחבת אישונים בגיל שנה לערך למניעת עין עצלה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה