פזילה מולדת ולידה ואקום

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

03/11/2016 | 21:24 | מאת: לנה חרמץ

שלום, הבן שלי בן השבועיים נולד עם פזילה בעין שמאל וחוסר תנועה החוצה. הוא נמצא במעקב ונאמר לי שזהו מצב שיכול להשתפר לבד. אשמח לדעת באם זהו שיתוק של עצב מספר 6 מה אפשרויות הטיפול? ילדתי בלידת ואקום.. מה סיכוי "ההתאוששות" של העצב עם הזמן? מה ההבדל בין תסמונת דואן או פזילה שניתנת לתיקון באותו עצב? האם יכול להיות קשר לשטפי דם קטנים הנמצאים באותה עין? תודה רבה

12/11/2016 | 12:37 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללנה שלום האבחנה המבדלת היא באמת בין תסמונת Duane ושיתוק של העצב השישי. הראשון קבוע לכל החיים, השני, בגיל זה, בדרך כלל חולף. יש צורך בטיפול שונה בכל אחד מהמצבים ממליץ שלא תנסי ללמוד את החומר דרך שאלות באינטרנט, אלא תפני לרופא עיניים לילדים שמתמחה בטיפול במחלות אלו, שגם ינהל את הטיפול (סגירות למניעת עין עצלה, הזרקת בוטוקס אם יש אינדיקציה וכדומה), וגם יסביר לך את הנושא ויענה על כל השאלות שלך, גם אלו שיצוצו בהמשך. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה