דיסלוקציה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/08/2003 | 08:17 | מאת: שרון אטיאס

בעלי סובל מדיסלוקציה של העדשות בשתי העניים, ככל הנראה כחלק מתסמונת מרפן. בעין אחת הוסרה העדשה,ף והוא משתמש בעדשות קשות. גם לבת שלנו בת שנה יש את אותה הבעיה, ואולם כרגע אין עיוות של הראיה. שאלתי היא האם יש אפשרות להשתיל עדשה במקום זו שמוציאים. כיצד מקבעים את העדשה אם אין סיבים שיחזיקו אותה, ובאיזנ גיל אפשר לעשות זאת.

20/08/2003 | 21:31 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרון שלום, לפני שבועיים ביצעתי ניתוח השתלת עדשת ארטיזן לילדה עם דיסלוקציה (ללא מרפן, כלומר אין קוצר ראיה גבוה עם סיכון מוגבר להפרדות רשתית), בשתי העיניים. (זו הפעם הראשונה בארץ שהושתלה עדשה כזו לילד בגלל דיסלוקציה. במבוגרים אנו משתילים את העדשה הזו לתיקון קוצר ראיה גבוה). עדשת ארטיזן מתחברת לקשתית העין, ואינה תלויה בסיבי העדשה הטבעית לצורך קיבוע. הניתוח הצליח מאד (היום היא רואה בעיןהמנותחת (שהיתה העין החלשה יותר), טוב כמו או יותר מאשר בעינה השניה. ביום ג הקרוב ננתח את העין השניה- הוצאת העדשה הנקועה (מילה עברית לדיסלוקציה) ונשתיל גם שם עדשת ארטיזן. אין את יודעת שאין עיוות של הראיה אצל התינוקת? מה התשבורת שלה שם??

24/08/2003 | 11:03 | מאת: רינת

שרון שלום: לבתי בת ה-4, אובחנה דיסלוקציה של העדשה בשתי העיניים. היא נותחה ע"י ד"ר נוימן דורון אשר השתיל בעינה השמאלית עדשת ארטיזן. לשמחתנו הרבה והודות לד"ר נוימן הניתוח עבר בהצלחה . נכון להיום, ראייתה של בתי השתפרה באופן ניכר. לאור הצלחת הניתוח הראשון, תעבור בתי ניתוח דומה בעינה הימנית. כאמא, אני ממליצה לך, לפנות למרפאתו של ד"ר נוימן לבדיקה. כמובן, ככל שתקדימי לבדוק את ילדך כך יגדלו הסיכויים לראיה טובה יותר. לסיום ובנימה אישית אציין כי לאור הכרותי עם ד"ר נוימן, שהינו מומחה לילדים, ניתן לסמוך על כישוריו כרופא מנתח ומומחה ללא חשש .

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה