אנא ענו לי!

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

03/01/2003 | 15:05 | מאת: בת 16

שלום תארו לי מהי בדיקת קרקעית העין שעוברים בני מס" גבוה מ 4 וחצי בצו 1? האים יש אפשרות למנוע או לעצור קוצר ראייה מלידה? יש מקצוועת בצבא שמונעים ממני להכנס אליהם????? מה יהיה אם המס" יגדל עו ד הוא כבר 4 ו 4 וחצי חמש אני פוחדת!!!!!!!

03/01/2003 | 19:11 | מאת: ד"ר דורון נוימן

בדיקת קרקעית העין נעשית לאחר הרחבת האישונים על ידי טיפות מיוחדות. הבודק מסתכל לתוך העין על ידי מכשיר המאיר את תוך העין. פרט לסנוור מהאור, וטשטוש ראיה למספר שעות (בגלל הטיפות), הבדיקה "נסבלת" בהחלט. יש מקצועות צבאיים המחייבים ראיה טובה ללא משקפיים. המספר יכול לגדול גם בגילך. יש מספר שיטות בהם משתמשים בעולם כדי לעצור התקדמות קוצר ראיה: משקפיים ביפוקליים, מתן ממושך (שנים) של אטרופין וגם שיטות ניתוחיות של "חיזוק" גלגל העין. לאף אחת מהן אין הוכחה משכנעת ליעילותן ולכן אינן נפוצות בארץ. (אני טיפלתי בכ-10 ילדים עם קוצר ראיה שהתקדם במהירות על ידי צרוף של אטרופין ומשקפיים ביפוקליים בתוצאות די טובות, אך זו לא קבוצה גדולה מספיק כדי להגיע למסקנה לגבי יעלות השיטה, )

03/01/2003 | 19:53 | מאת: אני

ומה בדבר עדשות מגע? זה טוב?????? אטרופין זה לא הדבר הזה הזריקה של המלחמה חליליה?

04/01/2003 | 22:42 | מאת: ד"ר דורון נוימן

עדשות מגע לא מונעות את קוצר הראיה, אלה "מתקנות" את שגיאת התשבורת ("המספר"), כל זמן שמרכיבים אותן. בדיוק כפי שמשקפים עושים. (נושא אחר הוא הרכבת עדשות מגע בלילה לקבל תיקון זמני של קוצר ראיה קל.). זה אותו אטרופין, אך במתן מקומי לעין.

03/01/2003 | 23:35 | מאת: אייל ברקו - אופטומטריסט

שלום דר' נוימן, לגבי נסיון עצירת קוצר הראייה, האם הבי-פוקל והאטרופין באים לבטל את פעולת האקומודציה, שישנם בעלי מקצוע הטוענים שהפעלה מרובה מאוד של האקומודציה תגרום לעלייה בקוצר ראייה ? בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

04/01/2003 | 22:38 | מאת: ד"ר דורון נוימן

איל שלום המנגנון (התאורטי) הוא אכן מניעת אקומודציה. מתבסס על: 1. תצפיות של שיעור גבוה של שכיחות והתקדמות קוצר ראיה בקבוצות בהן שעות קריאה רבות- בחורי ישיבה, סטודנטים וכו' 2. מניעת אקומודציה מורידה קצב התקדמות קוצר ראיה- ראה בעיקר פרסומים של דר. רומנו מארה"ב. (לא מאד משכנע, ויש גם נימוקיםנכבדים נגד מתן אטרופין למס שנים). אשמח אם תיצור איתי קשר ל- 267828-056

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה