הפרשות בעין לתינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/07/2008 | 21:33 | מאת: עדי

שלום, בני בן חצי שנה. בערך בגיל חודשיים התחילו לו הפרשות צהובות בשתי העיניים, בעיקר בבוקר. בעין אחת הבעיה נפתרה בערך בגיל 4 חודשים, ואילו בעין השנייה ההפרשות ממשיכות. ההפרשות מופיעות בעיקר לאחר שנת הלילה (יבשות) במהלך היום יש מעט מאוד הפרשות רטובות. אציין כי כשהוא בוכה, יורדות לו דמעות בעיניים. רופאה של קופת חולים המליצה על טיפות עיניים: phenimixin ועל מסאז' עדין בין העין לאף, אך לא נראה שזה עוזר. היא טענה שכנראה לא מדובר בדלקת אלא בסתימה בצינור ניקוז הדמעות רציתי לדעת האם יש פתרון לבעיה תודה רבה, עדי

29/07/2008 | 23:40 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעדי שלום, רוב המקרים של חסימה בדרכי הדמעות מחלימים לבד, ואלו שלא עוברים פתיחה בהרדמה בגיל שנה. ניתן לנסות לפתוח בלחיצה, מצליח בחלק מהמקרים. אנא כנסי למנוע החיפוש ("חיפוש בפורום זה" במשבצת השחורה למעלה) עם הערך "חסימה" או "דרכי דמעות" וקראי מה כתבנו בנושא. אם תהייה לך עוד שאלה ספציפית אשמח לענות. דר נוימן.

29/07/2008 | 23:44 | מאת: עדי

אלף תודות על התשובה. אני אחפש ואקרא על הנושא. האם פתיחה בלחיצה צריכה להתבצע גם היא בגיל שנה, או אפשר יותר מוקדם? תודה רבה שוב, עדי

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה