פזילה קלה לגובה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

03/10/2005 | 02:10 | מאת: רונית

שלום לד"ר נוימן יש לי בשתי העיניים פזילה קלה למעלה. גלגל העין נראה בערך 2 מ"מ מעל לקו הריסים התחתונים. האם מצב זה מצריך טיפול? ש נ ה ט ו ב ה

03/10/2005 | 10:56 | מאת: ד"ר דורון נוימן

רונית שלום, אם זה באותו זמן בשתי העיניים, לא מדובר בפזילה, (מצב בו כל עין מסתכלת לנקודה אחרת, או במקרה שלך אחת ישר ואחת למעלה), אלא במצב בו רואים את הלובן בין העפעף התחתון והקרנית, שזה באמת לא המצב הרגיל. יש מספר פתולוגיות שיכולות לגרום לזה: כמו פעילות יתר של בלוטת התריס, קוצר ראיה גבוה ועוד אחרות. יש בהחלט מקום יסודית של העיניים, תנועות העיניים, הערכת פזילה וארובות עיניים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה