duane

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/04/2005 | 00:44 | מאת: kh

מחבר: יפעת תאריך: 5.4.2005 שעה: 17:51 תודה רבה על התשובה... זה משמח אותי מאוד כי שנים נאמר לי שאין מה לעשות בנושא. מה הכוונה במנח ראש לא תקין? הרבה העירו לי על כך שאני לא מסתכלת ישר אלא מטה את הראש שמאלה ומביטה ימינה על מנת להסתכל ישר. אתה מתכוון לזה? ועוד שאלה, יש בארץ רופאים שמבצעים את הניתוח הזה?

12/04/2005 | 09:23 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליפעת שלום, 1- כן, זו הכוונה. 2-אני מבצע את הניתוח הזה לעיתים לא רחוקות. (בדרך כלל לשיתוק של העצב השישי, שנותן תמונה דמויית DUANE אם כי מסיבות קצת אחרות). אני מניח שכל מי שמנתח פזילה כעיסוק עיקרי מבצע את הניתוח הזה מידי פעם. הניתוח אינו חדש, החידוש הוא השימוש שלו בתסמונת DUANE. (ודם זה לא ממש חדש, ה"בוס" שלי ב UCLA היה מבצא את הניתוח הזה למטרה זו כבר בתחילת שנות ה-90. תני עכבר ימני על השם או התמונה שלי לקבלת פרטי המרפאה. דר. נוימן

12/04/2005 | 09:25 | מאת: ד"ר דורון נוימן

סליחה, עכבר שמאלי.

13/04/2005 | 16:18 | מאת: מירי

13/04/2005 | 16:30 | מאת: מירי

יש לי ילדה בת 7 שנים,נכה 100% פיגור התפתחותי,עיוורון ,וגידול בהיפוטלמוס,שפירי,כל שנתיים וחצי אנו עושים מעקב,וכבדות שמיעה,רציתי לשאול,האם הגידולון שיש לבתי יכול להוות בעיה בראיה,האמת שהתייעצתי עם רופאים גם בחול,והם אמרו שלא כדאי לעשות שום פעולה כירורגית,משום שבדרך עלולים להיפגע דברים אחרים,אודה לך על תשובתך,

14/04/2005 | 14:55 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למירי שלום, זו לא שאלה שניתן לענות עליה ברשת. (צריך לראות את עצב הראיה, הדמיות של המח והארובות -CT,MRI) ועוד. תחום המומחיות של הרופא שאת צריכה להתייעץ איתו עם כל החומר נקרא נאורואופטלמולוגיה, תחום הכולל רפואת עיניים ונאורולוגיה, כולל כל הפתולוגיות של עצב הראיה והמח הראיתי. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה