עיוורון

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/11/2004 | 23:44 | מאת: רון

שלום ד"ר נוימן, ברצוני לדעת האם ידוע על מחלה שמזוהה אצל אנשים גבוהים ובין השאר גורמת לעיוורון, אם כן אודה אם תוכל לתת הסבר למאפייני המחלה ואת שמה. תודה מראש, רון

02/11/2004 | 18:26 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרון, אולי אתה מתכוון לתסמונת מרפן Marfan syndrome. חולים בתסמונת זו (תמיד גבוהים ורזים, דומים לתמונות של הנשיא לינקולן), סובלים מפתולוגיות של העדשה, קוצר ראיה גבוה ושכיחות יתר של הפרדות רשתית, אבל במעקב וטיפול נכון אין סיבה שיתעוורו. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה