קוצר ראייה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/06/2020 | 21:11 | מאת: נעמי

שלום, אשמח לעזרתך. קראתי על קוצר ראייה ורוחק ראייה. אם התשובות לשאלות סבוכות מדי, אשמח אם תוכלי להפנות אותי למאמרים. 1 - כשהאור לא מגיע למרכז הרשתית אלא לפניה או אחריה, איך אנשים רואים בכלל? 2 - מדוע קוצר ראייה (אור לפני הרשתית) משפיע על עצמים מרוחקים ורוחק ראייה על עצמים קרובים? מדוע זה משנה אם האור הוא לפני או אחרי הרשתית? 3 - מדוע קוצר ראייה משפר יכולת ראייה לקרוב? ולהפך?

נעמי שלום. קוצר ראיה הוא מצב שבו העיניים רואות היטב למרחק קצר. האור המגיע מעצם הנמצא במרחק גדול מתרכז לפני הרשתית - קרני אור הן כמו קוים ישרים- אם הם נפגשים לפני הרשתית הם מתפזרים מחדש ולרשתית מגיעה תמונה מרוחה ולא ברורה. לעומת זאת משהו קרוב דווקא ניתן לראות בקלות. רוחק ראיה הוא מצב בו האור נופל מאחורי הרשתית גם עבור עצמים הנמצאים רחוק וגם עצמים הנמצאים קרוב לעין. העין מסוגלת בגילאים צעירים להתמודד עם זה בעזרת ביצוע "אקומודציה" - המאמץ הדרוש לראיה של דברים מקרוב גדול יותר מאשר דברים שנמצאים רחוק ולכן רואים טוב יותר לרחוק מאשר לקרוב. אין ספק שהנושא הזה מורכב וקשה להסבירו באופן מילולי ובקצרה. יש באינטרנט מגוון סרטונים מלווים בשרטוטים עם הסברים. לדוגמא: https://www.youtube.com/watch?v=1l8fPLqaIZk

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה