שוב נפסקו הדמעות...

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/01/2004 | 09:03 | מאת: אילת

ד"ר נוימן תודה על התשובה המפורטת. אנחנו נמצאים בסטואציה מוזרה ביותר, ואשמח אם תוכל להסביר לי אותה: בתנו בת שנה וחודש. בגיל שנה וחצי ניתחו אותה לפתיחת תעלת הדמעות, עקב רבוי דמעות (אך לא דלקות או הפרשות צהובות). לכאורה הניתוח הצליח, ובמשך 4 חודשים הכל היה בסדר. לפתע חזרו הדמעות. הפוגה קצרה בדמעות היתה לאחר שהיא קבלה אנטיביוטיקה דרך הפה לדלקת אזניים, אבל הדמעות חזרו. לאחר התייעצות, הוחלט לנתח אותה שוב להחדיר צינורית. והנה פתאום, כשבועיים לפני הניתוח המתוכנן, עקב אדמומית בעין, שמנו לה במשך כ 4 ימים טיפות עיניים (אנטי ג'נטה נדמה לי) . ומאז - הדמעות נעלמו! כמובן שבנתיים דחינו את הניתוח, אבל סימני השאלה גדולים?! תודה.

14/01/2004 | 10:42 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאילת שלום, ייתכן ומדובר בהצרות בדרכי הדמעות (תוצאה לא נדירה לאחר נתוח פתיחה). במקרים אלו יש מעבר צר. כאשר הילד מצונן או יש קצת גודש באף המעבר חסום והוא מתנהג כחסימה לכל דבר, כולל הפרשות ודמעת. כאשר אין גודש (כמו למשל כאשר מקבלים אנטיביוטיקה למטרה אחרת) המעבר פתוח והספמטומים חולפים. במקרים אלו הטיפול המומלץ הוא מעקב סבלני בלבד ולא התערבות חוזרת, בדרך כלל עם הזמן המעבר מתרחב והסמפטומים הופכים נדירים יותר ויותר. (אגב- האם הילדה עברה בדיקת עיניים מלאה כולל בדיקת הצורך במשקפיים על ידי טיפות הרחבה? חשוב פי אלף מהדמעת). דר. נוימן

14/01/2004 | 11:34 | מאת: אילת

שוב תודה על מהירות התשובה! רופא עיניים בדק אותה לפני למעלה משנה כאשר החלה ההתלבטות לגבי בעיית הדמעות, וכך גם כאשר פנינו למומחה לרופא עיניים מומחה לילדים. בדיקה זו כללה גם הרחבת האישון. האם זו הבדיקה שהתכוונת? כמו כן, לפי המלצתך לפני כמה שבועות, בדק אותה גם רופא אף אוזן גרון, לשלול בעיה אחרת. בכל אופן, לנו נראה שהיא רואה מצויין, מתבטא בהבחנה מרשימה בפרטים קטנים, ובראיה מרחבית מצויינת. היות שהתורים לרופאים המקצועיים לילדים בד"כ ארוכים, האם לצורך מעקב היית מסתפק ברופא העיניים במרפאה הסמוכה למגורינו? תודה!

18/01/2004 | 20:43 | מאת: ורד

אילת שלום, בתי בת שנתיים וחצי עברה ניתוח דומה, ועתה אנו נדרשים לחזור עליו. הייתי רוצה ברשותך לקבל יותר פרטים לגבי הרופא שטיפל בבתך, אשמח אם תיצרי עמי קשר. תודה, ורד

21/01/2004 | 10:11 | מאת: אילת

ורד שלום הניתוח הראשון נעשה בבי"ח שניידר.(ד"ר שניר, מנהל המחלקה -). כרגע דחינו את הניתוח השני. אם את רוצה לדבר טלפונית או להתכתב לא דרך הפורום, השאירי כתובת מייל או טלפון

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה