בעית DVM תינוקת 5 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

04/11/2019 | 14:47 | מאת: שיר

שלום ד"ר, בתי בת 9 שבועות אובחנה היום אצל פרופסור נוירולוג מומחה בהתפתחות הילד שיש לה כנראה DVM. בבדיקה, היא לא עקבה טוב אחרי חפץ באור חזק. נוירולוגית וגופנית הכל תקין. שאלתי היא כיצד ניתן לדעת שאכן מדובר על DVM, ולא חלילה על אוטיזם? הרי שזה סממן בולט בספקטרום כשתינוקות לא יוצרים קשר עין. תודה מראש

04/11/2019 | 14:55 | מאת: שיר

יש לציין שנולדה במשקל 3.6 ק"ג ובשבוע 38+2. חשבתי שהתסמונת מתאימה לפגים ובעלי משקל נמוך.

06/11/2019 | 14:21 | מאת: דר פרילינג רונית

שלום רב בגיל 9 שבועות יכול להיות עיכוב במעקב אשר אינו מצביע על בעיות נוספות לכן יש צורך במתן גירויים עינים ולבדוק בעוד 6-8 ולראות את ההתקדמות בהצלחה ד״ר פרילינג

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה