שאלות נוספות בבקשה...

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

11/07/2017 | 23:06 | מאת: שושי

שלום.. עשיתי ניתוח פזילה לפני חודש וחצי בשתי עיניים ארבע שרירים. עשיתי המון בדיקות לפני (בירור נוירולוגי ואנדוקריני קבעו שאין מניעה לעשות ניתוח). יש לי אקסופתלמוס בעין שמאל בלי גידול. 1- לצערי הפזילה חזרה לי... המעביד אמר במפורש שלא רואים שהניתוח עזר. האם בניתוח נוסף הסיכויים קטנים? 2- למה הפזילה חזרה אם אין לי בעיה נוירולוגית/אנדוקרינית? 3- העיניים שלי ממש אדומות ועייפות לא כמו שהיו פעם- מתי זה אמור לעבור? 4- יש לי עין גדולה עין קטנה (עין אחת נסגרת לי כל הזמן)- יש מה לעשות? 5- בארבע שנים האחרונות (בערך מתי שהתחילה לי הפזילה) שמתי לב שיש לי בעיה לאמוד מרחקים. לדוגמה בנהיגה אני נצמדת למכוניות בלי לשים לב. לכן הפסקתי לנהוג. זה נובע כי כל פעם אני רואה בעין אחרת (לא מפעילה את שתיהן בו זמנית אבל תמיד אני רואה תמונה) במידה וזה לא הסתדר לי בעקבות הניתוח חשבתי שלכסות עין אחת ולנהוג רק עם עין אחת יכול להיות פתרון. האם אפשרי לעשות כזה דבר? עוד שבועיים יש לי את הביקורת של החודשיים. תודה

15/07/2017 | 21:51 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשושי שלום אלו שאלות אל הרופא המנתח שלך, שבדק אותך ומכיר בדיוק את פרטי הפזילה שלך.אנסה לענות בכללי 1-לאו דוקא, בכ30% מהמקרים צריך שני ניתוחים כדי להגיע לתוצאה טובה. 2-לא קשור. פזילה יכולה לחזור 3-אמור להשתפר עם הזמן-שאלי את הרופא בודק אותך כדי לקבל תשובה ספציפית יותר. 4-יש הרבה סיבות למצב כזה. שוב- שאלה לרופא שמכיר אותך. 5-אין לי תשובה מדוייקת, אבל בהחלט מספיקה עין אחת כדי לנהוג בביטחות. בתנאי שרואה לפחות 6/12, ושדה הראיה בה מלא. (יש לא מעט נהגים שלא רואים באחת העיניים) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה