תסמונת דווין בעין השמאלית

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/04/2017 | 21:12 | מאת: Anna

שלום, מאז שאני תינוקת יש לי את התסמונת שרק לאחרונה התוועדתי לשמה,חשוב לי לציין שהעיניים בסדר ואין פזילה לצדדים מלבד העובדה שכשאני מפהקת או אוכלת העין השמאלית שלי נפתחת ונראית גדולה מהעין הימנית שנשארת רגילה,אני כבר קרובה לגיל 30 וזה לא עבר כפי שרופא המשפחה אמר לאמא שלי.מה ניתן לעשות במצב הנ"ל ומה דרכי הטיפול אם ישנם?

25/04/2017 | 21:02 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאנה שלום מה שאת מתארת הוא לא תסמונת Duane, (בה תמיד יש הגבלה בתנועת אחת או שתי העיניים לכיוון אחד או יותר), ונובעת מפגיעה בגרעין של העצב השישי, אלא תסמונת הנקראת Marcus Gunn jaw winking, (בתרגום חפשי: מצמוץ הקשור לתנועת הלסת על שם דר. מרקוס גאן.) שבה יש ערבוב של סיבי עצב המפעילים את שרירי הלעיסה אם אלו המפעילים את העפעפיים. מטפלים בזה (אני בספק אם יש אצלך אינדיקציה לטיפול כירורגי) רופאים מתחום האוקולופלסטיה דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה