בעיה רצינית

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה - תמיכה

27/02/2016 | 07:36 | מאת: ספיר

שלום...לא מזמן אובחנתי במעבדת שינה בגלל ששנים אני לא מצליחה להירדם בלילה אלא ב4 בבוקר ואחרי זה כל היום נרדמת ולא יכולה לתפקד..במעבדת שינה קבעו שהיעילות שינה שלי היא 14 אחוז ושיש לי הפרעה בתזמון השינה וישנוניות נתנו לי מלטונין ..סטינולוקס וואבן אני לוקחת כבר זמן רב כבר לא משפיעים עלי יותר רציתי לשאול..בסופי שבוע בגלל שאני יוצאת אני לוקחת מלטונין ב4 בבוקר והוא לא משפיע עליי יותר ...ורציתי לשאול איזה כדור שינה מתאים לבעיה הזאת..האם בונדרומין או משהו אחר?

ספיר שלום מצב של ישנוניות, עירנות יתר ושיבוש מחזור השינה לא יפתרו על ידי כדורי שינה. יחד עם עייפות היתר וההרדמויות התכופות במשך היום לסרוגין זהו מצב בלתי נסבל שאני סבלתי ממנו תקופה מסוימת וכדורי השינה שלקחתי עזרו לי לישון שעה או שעתיים ואז שוב התעוררתי. גם כדורי הרגעה לא יעזרו במצב זה. עליך לפנות לרופא המשפחה ולקבל הפניה לרופא מומחה לבעיות שינה, כדי לקבל טיפול מקיף ויסודי לבעייתך. טיפול במלטונין במצבך מחייב התייחסות טיפולית מורכבת וצריך לשלבו עם מתן קפאין וכן שימוש בתכשירים מעוררים. כן יש לטפל בבעיות התנהגותיות ושינוי הגיינת השינה במשולב עםי יעוץ ספציפי לגבי תכנון שעות השינה והערנות.

מנהל פורום הפרעות שינה - תמיכה