איני ישנה מספיק שעות וסובלת מתשישות ביום

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה - תמיכה

07/11/2015 | 19:55 | מאת: יהודית

אני בת 65 ויש לי בעיות בשינה כבר מספר שנים. עלי לציין שאיני סובלת ממחלות פרט לכולסטרול וירידה קלה בצפיפות העצם. אני נרדמת די בקלות, אך מתעוררת כל יום בסביבות 4.00 לפנות בוקר. כאשר אני הולכת לישון מוקדם יותר זה גורם לי להתעורר מוקדם יותר, כך שאני נמצאת כל הזמן במעגל של שינה לא סדירה ואני מצליחה לישון מקסימום 5 שעות בלילה. כתוצאה מכך אני סובלת מתשישות כרונית והתפקוד שלי ביום יום גרוע. נוסף על כך יש לי נחירות בשינה שגם הן מפריעות לאיכות השינה שלי. בגלל התשישות הגדולה אני נוטה לישון מדי פעם בצהריים כ-40 דקות. איך אפשר לשפר את המצב.

יהודית שלום מתאור דבריך עולה תמונה ברורה של שיבוש במחזור השינה והעירנות שלך. את נמצאת במצב של עירנות יתר, אינך עיפה מספיק כשאת הולכת לישון ולכן קמה מוקדם מדי. ראשית עליך לבחור בשעות קימה ושינה קבועות כך שיהיו לך 6 או 7 שעות שינה ולא יותר. שנית הפסיקי עם שנת הצהריים ונסי לעשות הפסקת מנוחה של כ- 20 דקות ולשלב את זה עם תרגילי נשימה. זה יתן לך אנרגיות להמשך היום.ראי סרטונים בנושא זה ביוטיוב. שלישית יש לשלב גם מהלכים מתחום של היגיינת שינה כמו עמעום אורות לפני השינה. לא לצרוך קפאין משעות הצהריים. לא לעשות פעילות גופנית מאומצת בשעות הערב. עשי חיפוש בנושא זה בגוגל. השינה שלך אמורה להשתפר באופן משמעותי תוך מספר ימים בעקבות צעדים אלו. אם למרות זאת אין שיפור משמעותי יש לשקול בדיקה במעבדת שינה. כל התשובות בפורום זה אינן מהוות תחליף לייעוץ איבחון וטיפול רפואי

מנהל פורום הפרעות שינה - תמיכה