נפיחות

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

02/07/2015 | 22:54 | מאת: דניאלה

סובלת מנפיחות רבה וכאבי בטן לעיתים קרובות. האם ייתכן שבגלל שבחודשים האחרונים אני נוהגת לצרוך הרבה מאוד מוצרי חלב פיתחתי רגישות מסוימת ללקטוז? תודה, דניאלה.

דניאלה שלום, רשמת בשאלתך שאת סובלת מנפיחות רבה וכאבי בטן לעיתים קרובות. כמובן שמצבים אלה יכולים לנבוע מצריכה מרובה של מוצרי חלב (במידה וקיימת אי סבילות ללקטוז). זאת במיוחד אם השינוי התזונתי היחיד שביצעת בתקופה זו היא תוספת של מוצרי חלב, ושהתחושות אותן את מתארת התחילו באותה התקופה. ניתן לאבחן אי סבילות ללקטוז באמצעות בדיקה שנקראת מבחן נשיפה אבל מהניסיון שלי ככל הנראה תוספת מוצרי החלב אינה הסיבה הבלעדית לתופעות אותן את מתארת. הבעייתיות עם לקטוז היא שמדובר בסוכר שצריך לעבור פירוק ע"י אנזים שנמצא בכמויות שונות באנשים שונים. הסבירות שבחודשים האחרונים חל שינוי בכמות האנזים בגופך הוא קטן, אך ייתכן שתוספת מוצרי החלב שצרכת בחודשים האחרונים יצרה עומס על אותו האנזים. אם זה המצב, הורדת כמות מוצרי החלב לנורמה שלך תבטל את הרגשתך. אינני ממליצה להימנע ממוצרי חלב על מנת לבחון אם קיימת אצלך אי סבילות חדשה ללקטוז. תוצאות של ניסוי וטעייה מסוג זה לרוב מטעות ומביאות להימנעות מיותרת. את יכולה לנסות לחזור לתזונתך הרגילה (טרם השינויים שביצעת בחודשים האחרונים) ובמידה ולא יחול שינוי במצבך, לפנות לדיאטנית גסטרו אשר תבחן את הרגלי האכילה שלך ותבצע את השינויים הנחוצים על מנת להביא להקלה בנפיחויות ובכאבי הבטן מהן את סובלת. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

11/07/2015 | 14:44 | מאת: דניאלה

תודה רבה על תשובה מפורטת וברורה! בהערכה רבה, דניאלה.

מנהל פורום גזים ונפיחויות