גזים מרובים עם ריח לא נעים

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

19/11/2016 | 20:34 | מאת: יניב

שלום בזמן האחרון אני סובל מהרבה גזים לפעמים עם מעט נפיחות ותחושה מלאה או אי נוחות. הגזים נפלטים עם ריח לא נעים בדרך כלל ללא כאב בטן. ברקע בקע סרעפתי 2 ס"מ ורפלוקס צרבת לעיתים קרובות. ממה זה יכול להיות ואיך אגלה זאת? אולי מעי רגיז? חסר באנזימים? רגישות למזון?

יניב שלום, גזים יכולים להיגרם ע"י מגוון רחב של גורמים. ראשית, הייתי ממליצה לך לפנות לבירור רפואי. מבחינה תזונתית, מומלץ להימנע תחילה ממאכלים הידועים כעושי גזים כמו קטניות, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. יחד עם זאת, ירקות ופירות בכלליות יכולים להגביר יצור גז במערכת העיכול בעקבות תכולת הסיבים התזונתיים שלהם. מומלץ גם להימנע מארוחות גדולות ושומניות במיוחד ולהימנע מלעיסת מסטיקים וסוכריות ללא סוכר. לצד המלצות אלה, יש כמובן מקום לבדיקה פרטנית של הרגלי האכילה שלך מכיוון שהסיבות לתופעה שאתה מתאר יכולות להיות שונות ומגוונות. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות