עצירות בשעות הערב שגורמת לגזים

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

20/10/2016 | 12:41 | מאת: תומר

שלום רב אני מוריד צואה 3-4 פעמים ביום, בשעות הבוקר והצהריים. לקראת ערב ובלילה אני כמעט ולא מצליח להוציא, גם כשיש לי. התופעה גורמת לגזים רבים ולריח לא נעים במהלך הלילה. ואז למחרת בבוקר ובצהריים - אני שוב מוריד בקלות, 3-4 פעמים ולפעמים אפילו 5. האם יש פתרון לעצירות היומיומית הזו?

תומר שלום, ראשית, יש להבהיר כי לפי התיאור שלך כלל לא מדובר בעצירות. פעמים רבות קיימת שונות יומיומית בהרגלי היציאות שלנו ואין זה בהכרח מעיד על בעיה כלשהי. אם המצב גורם לך לאי נוחות, ולדבריך בעיקר לריבוי גזים, יש מקום לבחון מה בהרגלי האכילה שלך מעודד יצירת גזים במערכת העיכול. לדוגמה פערים גדולים בין ארוחות יכולים ליצור גזים. ייתכן שיש פער גדול בין ארוחת הצהריים לארוחת הערב שלך. אפשרות נוספת היא שארוחת הצהריים עשויה להכיל קטניות או ירקות היוצרים גזים במערכת העיכול כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. ארוחות עם תכולת שומן גבוהה עשויות לגרום לאותה ההרגשה ולכן יש לבחון את הרכב הארוחות שלך, ובעיקר ארוחת הצהריים, גם באספקט זה. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו שתבחן יחד אתך את הרגלי האכילה שלך ותעזור לך לאתר אילו שינויים והתאמות יש לבצע. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות