האם נכון או לא+כמה שאלות קשורות.

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

29/05/2016 | 12:55 | מאת: א.

שלום רב אורלי. מצטער מראש על תוכן השאלה. רציתי לשאול האם נכון העניין, שישנם יותר גזים לאנשים בעלי פה פתוח ולא סגור ברוב שעות היום עכב מבנה גנטי, הבנתי שהגזים גם נוצרים עכב הכנסת אוויר מהפה, והפה שלי פתוח מרבית שעות היום? האם ניתן לעשות משהו בנידון הן לריחם החריף והן בכלל להפחתתם? ועוד משהו: ידוע לי שהמזון אנו אוכלים אמור להתעכל בקיבה בין 48 ל72 שעות, מה יכולות להיות הסיבות לכך שבמשך לא מעט זמן בחיי, איך שאני אוכל (גם לא תלוי כל כך בכמות) ישר רץ תמיד לשירותים? תודה מראש על זמנך הכוונתך ועזרתך!!!

29/05/2016 | 12:58 | מאת: א.

שכחתי לציין, שבדרך כלל מרבית הגזים הנם על הבוקר, עם קימה, ולאחר לילה של שינה עם פה פתוח! תודה מראש!!

שלום רב, לא ידוע לי על קשר בין נשימה דרך הפה לבין גזים במערכת העיכול. גזים נוצרים בין היתר בעקבות כניסה של אויר למערכת העיכול אך הכוונה היא יותר לשתייה דרך קשית, לעיסת מסטיק וכדומה. נשימה דרך הפה שלא משלבת אכילה לא אמורה להופיע כגזים במערכת העיכול. באשר לשאלתך השנייה, נתחיל מכך שמזון לא מתעכל בקיבה אלא במעיים. משך זמן עיכול המזון מחד ומעבר המזון המעוכל (הפסולת) אל מחוץ לגוף משתנה מאדם לאדם. יכולות להיות סיבות רבות לשלשול/ תכיפות במתן צואה. חלק מהסיבות יכולות להיות פיזיולוגיות וחלק תזונתיות. על כך פנים בשני העניינים הייתי ממליצה לך לפנות לבירור גסטרואנטרולוג במקביל לייעוץ דיאטנית גסטרו. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות