תופעה אחריי אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

19/05/2016 | 08:35 | מאת: מישהי

שלום רב בינואר חליתי נורא והייתי מאושפזת תקופה ממושכת בביהח במשך חודשיים הייתי צריכה טיפול אינטנסיבי של אנטיביוטיקה בוריד ודרך הפה כל 4 שעות מאז הטיפול עליתי במשקל היות שהאנטיביוטיקה הייתה גורמת לי לרעב שאי אפשר היה להסביר הקיבה הייתה נמצצת הבטן נפוחה בצורה מוזרה אני מלאה בגזים וצרבות זה נורא מפריעה לי במיוחד התחושה ששמנתי והנפיחות אני לוקחת פרוביוטיק ולוסק ללא הקלה זה ממש מדכא אותי ובכל פעם שאומרים לי שמנת אני מתה אנא עזרתכם בעיניין

שלום רב, ראשית בעניין העלייה במשקל. בין אם עלייתך במשקל נבעה מרעב מוגבר בעקבות הטיפול או סיבה אחרת, הפתרון הוא לא אחר מאשר דיאטה. יחד עם זאת, אין דיאטה אחת שמתאימה לכולם וכמובן שרצוי לבצע את תהליך הירידה במשקל בצורה מבוקרת ובליווי דיאטנית. בנוסף, אפשר ורצוי לשלב בתפריט הירידה במשקל גם אלמנטים שמטרתם להטיב עם מערכת העיכול. כלומר, התנהגות אכילה שלילית ומאכלים מסוימים יכולים להחריף תחושה של צרבת וגזים במערכת העיכול. מסיבה זו אין לצערי פתרון אינסטנט או טיפים רלוונטיים. דיאטנית גסטרו תוכל לקבל ממך את כל האינפורמציה הרלוונטית ולהרכיב לך תפריט מתאים שייתן מענה לכל הנושאים שמטרידים את מנוחתך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות