נפיחות וכאבי בטן יומיומיים

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

18/02/2016 | 23:16 | מאת: דנה גרנברג

בת 27,כשנה סובלת מכאבי בטן באזור הטבור וכלפי מעלה הממשיכים לצד ימין ומעט גם לשמאל.עם כל אוכל ושתיה .כאבים כמו "בוקס" בבטן. התנפחות וכאבים עם נגיעה בבטן ולפעמים כמו חנק בגרון.אכילה מועטת ביותר ,איטית ,ללא מוצרי חלב לחלוטין(בבדיקה התגלתה רמת לאקטוז גבוהה)-עד לפני שנה לא סבלה מכלום..גם לא ממוצרי חלב.כל הבדיקות דם תקינות קולונוסקפיה (דלקת קלה ביותר),2 אולטרסאונד בטן ללא ממצאים מלבד נפיחות מעטה בבלוטת לימפה.אין צליאק, אין הליקובקטור .אין סימן לדלקת בבדיקות דם .שתן צואה תקין.לפני שנתיים נטלה כמות גדולה מאד של אנטיביוטיקה להיכן לפנות על מנת לדעת מה ניתן לעשות .אין שלשולים-כאבי בטן יומיומיים עם מעט אוכל ואפילו שתיה של מים והרגשה של התמלאות-התפוצצות!! מה הבדיקות שניתן לעשות.הגאסטרולוג לא יודע. האם מדובר בבעיה של חיידקים בקיבה אולי.מה הטיפולים שיש עוד לעשות והיכן.אובדי עצות,,אנא

דנה שלום, ניכר משאלתך כי הרופא המטפל שלך הפנה אותך למגוון בדיקות על מנת לאתר את מקור הבעיה. יחד עם זאת, קיימות בדיקות אפשריות נוספות אותן ניתן לבצע כמו אי סבילות לפרוקטוז או סורביטול, בדיקת SIBO ועוד. אינני רופאה ואינני מכירה לעומק את המקרה האישי שלך ועל כן עליך להתייעץ עם גסטרואנטרולוג. במקביל לבירור הרפואי הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו על מנת שתוכל לתת את הדעת על הרגלי האכילה שלך והאם יש מקום לבצע בהם שינויים. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות