קימל

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

29/11/2015 | 18:15 | מאת: מתעניין

תודה על העזרה ושלום רב, אודה לך אם תוכלי להרחיב על עניין הקימל, שיוכל לסייע להקל ובעיקר לחולי דלקות מעיים. והכוונה קודם כל, סליחה על הבורות, איך ומהיכן רוכשים אותו? וכיצד לעשות שימוש בקימל בתזונה, ומה היא הכמות המומלצת לשילוב בתזונה, ו/או להשרות אותו במים חמים ולשתות את הנוזל, גם כאן על איזה כמות מדובר בשביל להשרות לכוס שתייה אחת רגילה. ומהו המינון המומלץ שכל זה יהיה אפקטיבי וישפיע, (והכוונה ליום). תודה רבה!!

שלום רב, ראשית מטרת השימוש בקימל היא להקל על נפיחות וגזים. ההמלצה שלי לעשות שימוש בקימל ניתנת לרוב לאנשים הסובלים מסימפטומים אלה כחלק ממעי רגיז ולא מחלות מעיים דלקתיות. ניתן לרכוש את הקימל בחנויות טבע, חנות תבלינים ואפילו בכל סופר רגיל. אין המלצה גורפת לכמות המומלצת לשימוש וניתן להגביר את הצריכה לפי הצורך. כמו כן אופן השימוש בקימל נתון להעדפה אישית. ניתן להוסיף את הקימל כמו שהוא לתזונה או להשרות אותו במים ולשתות בעת הצורך (שוב המינון תלוי בחומרת הסימפטומים והתגובה האינדיבידואלית של כל אדם). בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות