שימוש בפרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

09/07/2015 | 08:05 | מאת: יוסי

שלום עקב בעית נפיחויות וגזים מרובים,אני לוקח בארוחת צהריים פרוביוטיקה פורטה המכילה: 1.5 מיליארד אסידופילוס, 1.5 מיליארד ביפידום,1 מיליארד תרמופילוס,0.5 מיליארד רמנוסוס, 0.5 קזאי, זה התוסף היחידי שעוזר לי לבעית נפיחויות וגזים, והתחלתי לקחת אותו גם עם ארוחת ערב. השאלה- האם 10 מיליארד חיידקים כנ"ל כל יום ,עלול לגרום לבעיה אחרת?

יוסי שלום, הבעייתיות בהמלצה על תוספי פרוביוטיקה מסוגים שונים ו/או המלצה על מינונים היא שאין אחידות במחקרים הרבים שמבוצעים בנושא. כלומר, לרוב מחקרים שונים נעשים על טווח רחב של סוגי פרוביוטיקה ואותו כנ"ל לגבי טווח רחב של מינונים, דבר המקשה על הסקת מסקנות בצורה גורפת. יחד עם זאת, לא ידוע לי על בעיה אפשרית עם צריכת פרוביוטיקה במינונים אותם אתה מתאר. אם הפרוביוטיקה אכן פותרת את בעיית הנפיחויות והגזים, אינני רואה מניעה מלהשתמש בה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות