שאלה מעניינת בקשר לבליעת אויר

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

16/10/2015 | 14:09 | מאת: משה

אם נושמים מהאף זה נכון שאי אפשר או פחות קורה שאנו נבלע אויר בכך יהיה פחות גזים

משה שלום, ברמה התיאורטית הטענה שלך נכונה. יחד עם זאת, כדי שמזון יעבור דרך הושט לקיבה עליו לעבור תחילה דרך סוגר (= שער) שנמצא במצב סגור כאשר איננו אוכלים. מסיבה זו בליעת אוויר עשויה לייצר יותר גזים במערכת העיכול במהלך פעולה של שתיה ואכילה כמו שימוש בקשית או לעיסת מסטיק. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות