נפיחות וכאבים בחזה

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

11/10/2015 | 23:02 | מאת: מרים

היי, אני סובלת מנפיחות קשה בבטן- גזים ושלשולים, תוך כאבים פתאומיים ושורפים ותחושה של דקירות בחזה.. הדבר התחיל מלפני מעל שבועיים כשנטלתי אנטיביוטיקה לדלקת בעצב השן - בשם: דאלאצין.. האם זה נורמלי… ואם לא מה עלי לעשות..

מרים שלום, אין לי מספיק ידע בכדי לקבוע האם נטילת האנטיביוטיקה היא הגורם לנפיחות הבטנית ולסימפטומים הנוספים שאת מתארת בשאלתך. בכל מקרה של נטילת אנטיביוטיקה, מומלץ במקביל ליטול גם פרוביוטיקה. במידה ואינך נוטלת פרוביוטיקה, אני ממליצה לך להתחיל כעת ולראות האם חל שיפור במצבך. במידה ולא יחול שיפור, מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג לבירור רפואי ולדיאטנית גסטרו אשר תבחן את הרגלי האכילה שלך ותראה אילו שינויים ניתן לבצע במטרה להקל על הגזים, השלשולים והכאבים בחזה מהם את סובלת. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות