אשמח לייעוץ-בעלת צרכים מיוחדים

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

21/04/2024 | 16:15 | מאת: לינור

הי, אחותי בת 50 נמצאת כל חייה במוסד לבעלי צרכים מיוחדים. אוטיזם. התזונה זה לפי הטבח שמתחלף מידי פעם. היא מאוד בררנית באוכל (כמוני) לא נוגעת בגבינות לבנות.לא ברור למה?? אז נותנים לה מלוחה צהובה מותכת וגם ויטמין D נראה לי עם סידן. בצפיפות העצם יצא אוסטופניה. עשינו השבוע בדיקה. שנית, לא נוגעת באוכל מתובל קוראת לזה חריף. לא אוכלת מלפפונים כרוב אפונה וכל מיני דברים שיכולים לעשות גזים. כל הזמן מתלוננת על כאבי בטן ואז מגלים שזה גזים ספורט- לא עושה. בבדיקת אולטראסאונד יצא: כבד– בגודל תקין, עם הסננה שומנית בדרגה קלה משקלה תקין וכעת ירדה המון תמיד הייתה מעל 63 בבוואת אחת שוקלת כבר 55 קילו גובה 1.66 המשקל שלה תמיד היה יציב ללא תנודות. אנו מודאגים מחוסר תיאבון. מסרבת לאכול. יש לה בחילות אבל היא לא יודעת לומר אומרת "הקאתי" האם לדעתך הבעיה היא יותר מגזים? מה עוד יש לבצע כעת מעבר לאולטראסאונד הבטני? לאתר בעיות? אולי יש בדיקות דם מסויימות? הרופא הפנה לגסטרו אולם מניסיון שלי על עצמי וגם חברה הם יש מפנים לגסטרוסקופיה וקולונסקופיה. אנו רוצים לחכות עם זה ולנסות לבדוק בדרך פחות פולשנית. במקום בו היא חוסה נפטר חוסה הבנתי שהיו לו בעיות אבל לא ידעתי שמחסימה במעיים.הוא נפטר במהלך הבדיקה באיכילוב. היו עוד חוסים שנפטרו אחד מחנק בוודאות אני קצת חוששת שאחותי דיי מבינה ואולי יש כאן פן התנהגותי.ולכן לא אוכלת... יש הדרכה לצוות על האוכל. למשל חותכים להם את המזון יש אוכל שלא מכניסים למשל לחם יתנו אותו בלי הקשה ואז הכמות קטנה. איך מתקדמים? ממש א יודעת איזו בדיקה לבצע?

לינור שלום, לצערי אינני הכתובת הנכונה למצבך. אין ספק שיש לפנות לרופא להתייעץ וכמובן שגם לשתף בחששות שלך. במידת הצורך תמיד ניתן לקבל חוות דעת נוספת. מעבר לכך אני מניחה שיש דיאטנית במוסד בו אחותך נמצאת. נכון יהיה להתייעץ גם איתה ולראות אם צריך/ ניתן לבצע שינויים בתפריט שלה. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

29/04/2024 | 17:34 | מאת: לימור

תודה לך. אבל במוסד בו היא נמצאת נפטרו כבר 5 חוסים!!! והיחס כמו אל כלביה. כולם רזו כמו לא יודעת מה מאז הקורונה. בטענה שיש להביא אותם למשקל מסוים. מדובר באוטיטים הם לא מדברים. יש משפחות שגם נטשו את יקירהם לא כולם באים לבקר. אפילו שבר ברגל לא טיפלו לה אמרו לשים גבס עד שבאתי ולקחתי בעצמי לרופא בחוץ זה לא שהיא בלוקסוס שדואגים ומטפלים. להפך אומרים שהיא כל הזמן מתלוננת על הבטן התקליט הידוע... אשמח אולי רק להכוונה אילו בדיקות לבקש? תודה

מנהל פורום גזים ונפיחויות