לקטוז................

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

14/02/2024 | 16:42 | מאת: ג

שלום, 1. לבעלי יש רגישות ללקטוז, האם הוא יכול לאכול גבינת ריקוטה? נאמר לו שגבינות מלוחות וצהובות ניתן לאכול. 2. האם אוכל דל לקטוז יהיה דל בסידן? 3. איזה מזונות הוא יכול לאכול עם סידן שלא יגרמו לו לגזים? 4. האם גם אני יכולה לשתות חלב ללא לקטוז אם אין לי רגישות?

שלום רב, 1. רגישות ללקטוז אינה דבר אבסולוטי. אנשים שונים רגישים ללקטוז ברמות שונות ולכן אין תשובה אחת שנכונה לכולם. גבינת ריקוטה לא נחשבת לגבינה דלה בלקטוז. גבינות מלוחות נוטות להיות בעלות רמה נמוכה יותר של לקטוז ביחס לגבינות הרכות לדוגמה אבל לא בהכרח מוגדרות כ"דלות לקטוז". מנגד, גבינה צהובה, מוצרלה, פרמז'ן, גאודה וכדומה אכן דלות בלקטוז וניתנות לאכילה. 2. אין קשר בין לקטוז לסידן. 3. ניתן לאכול גבינות קשות כפי שציינתי או מוצרים שהתעשייה הפכה אותם לדלי לקטוז כמו חלב או יוגורטים דלי/ נטולי לקטוז. 4. אין בעיה לשתות חלב נטול לקטוז למי שאין אי סבילות ללקטוז. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות