גזים כל הזמן במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

04/02/2024 | 11:27 | מאת: דנה

שלום לך יש לי בעיה כל הזמן יש לי גזים כלואים ושיוצאים ברעש במערכת העיכול. יש לי עצירות כרונית ולוקחת רזולור 2 מג. לא יודעת איך לאכול אם אוכלת הרבה סיבים יש כל הזמן גזים אם אוכל לחם לבן אורז לבן ודברים מקמח לבן תהיה לי עצירות. איך לאזן את אכילת הסיבים שלא יגרמו לי הרבה גזים מצד שני גם להפחית מהם שלא אסבול מגזים קשים כל הזמן תודה מראש.

דנה שלום, במיוחד למי שלא רגיל לאכול סיבים תזונתיים, חשוב להוסיפם בהדרגה ובעיקר לפזר את תוספת הסיבים על פני היום (בניגוד לארוחה בודדת עתירת סיבים תזונתיים). מעבר לכך, לסיבים תזונתיים יש מקורות שונים כמו דגנים מלאים, פירות, ירקות וקטניות והתגובה לכל אחד מאלה לא בהכרח זהה. ניתן לראות לאילו מקורות של סיבים תזונתיים את מגיבה טוב יותר מאשר לאחרים. אני בטוחה שדיאטנית גסטרו תוכל לסייע לך למצוא את האיזון העדין בין שני המצבים. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות