גזים כתוצאה משיבולת שועל?

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

14/01/2024 | 11:30 | מאת: תותי

היי אני מאוד אוהבת שיבולת שועל (דקה, לא מבושלת) ואוכלת יחסית הרבה ביום - גם מוסיפה לדגנים בבוקר וגם שמה הרבה בשייק יומי עם יוגורט, בננה, תמרים וטחינה גולמית. בזמן האחרון החלו לי הרבה גזים ואחרי גיגול נראה לי שזו השיבולת שועל. ניסיתי גם כמה ימים בלי ובאמת יש הקלה. העניין הוא שממש באסה לי לוותר עליה... וזה גם בריא מאוד, לא? ניסיתי להשרות אותה במים ולהשתמש ככה בשייק אבל זה לא היה מוצלח בכלל. שאלותיי: 1. האם הגיוני שזו אכן הש"ש שגורמת לגזים? 2. האם יש דרך להמשיך לצרוך אותה ולנטרל את בעיית הגזים? 3. אם לא, האם יש לה תחליף טוב והולם מבחינת המרקם והשובע שהיא מעניקה, ולא יגרום גזים? 4. זה בסדר להמשיך לצרוך אותה ופשוט לקחת קבוע כדורי פחם?... תודה רבה! אני חייבת לציין שממש שמחתי לגלות פורום תזונה *פעיל* ומקצועי כל כך!

היי תותי, 1. הגיוני ששיבולת שועל תגרום לגזים. 2. אין באמת דרך לנטרל אותם. את יכולה לנסות להפחית את הכמות בכל ארוחה וחלק אותה שונה על פני היום. את יכולה גם לנסות לתזמן את צריכת שיבולת השועל לשעות בהם הגזים פחות מפריעים לך, כמו שעות הערב לדוגמה. מעבר לכך, חשוב להקפיד על שתייה מרובה כאשר אוכלים שיבולת שועל. 3. את יכולה לנסות להוסיף זרעי צ'יה. 4. לגבי נטילה כרונית של כדורי פחם הייתי מתייעצת עם רופא או רוקח. ובכל מקרה, מומלץ לגוון את התזונה (גם כאשר מדובר במאכלים בריאים). בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות