ריבוי גזים ובעיקר רעש ביציאות

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

26/12/2023 | 21:23 | מאת: דני

שלום וברכה אני בן 27 סובל שנים מריבוי גזים ויציאות מרובות בין4-5 פעמים ביום כל דבר שאני אוכל מכביד על הקיבה ולא משנה מה. עיקר הבעיה שאני סובל היא הרעש בעת היציאות שלי מה שבעצם מונע ממני ללכת לשירותים ציבוריים או להיות בדירה עם שותפים וכו' ממש מוגבלות, הייתי אצל רופאים עשיתי בדיקות,סיטי,קולונוסקופיה, תרופות.. תזונה.. (לפעמים כשאני אוכל לקטוז לא עושה לי בעיות ולפעמים כן) עשיתי גם בדיקה לסיבו(נשיפה) ויצאתי חיובי אבל הלורמיקס עושה לי תופעות לוואי השאלה היא האם החיידקים הגורם לכל הבעיות (בעיקר הרעש זה מה שמעניין אותי) או שפשוט אוכל לא מתאים לגוף שלי😏

דני שלום, לחיידקים בפירוש יכול להיות חלק בתופעות מערכת העיכול השונות אך הם לא דווקא הגורם היחיד. אני רוצה גם לציין שעניין ההימנעות משירותים ציבוריים הוא כמו כדור שלג שיכול להחריף את אי הנוחות. אני גם מבינה מדברייך שניסית שינוי תזונתי אך אינני יודעת על איזה שינוי מדובר והאם הוא נעשה בליווי איש/ת מקצוע מתחום תזונת הגסטרו. מהניסיון שלי דיאטה דלת פודמאפ יכולה להיות מאוד יעילה במקרה שלך. אתה יכול לקרוא על הדיאטה באתר שלי. מדובר בדיאטה שנועדה לזהות לאילו קבוצות מזון אתה רגיש ולבצע התאמות תזונתיות אינדיבידואליות. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות