בטן נפוחה אחרי כל מאכל

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

21/12/2023 | 14:02 | מאת: שלי

היי אורלי אשמח להתייעצות, יש לי בעייה קשה, כל מה שאני אוכלת אבל הכל, ירקות, ביצים, כריך(לחם לבן, כפרי, מחמצת, כוסמין) פחממה כל מה שעולה לך לראש, אוכלת, בשר דגים משקל תקין של 50 קילו הבעייה העיקרית היא נפיחות, אני מתנפחת ברמה של חודש 6 7 ממש מרגישה כמו פיל מהלך וזה לא משנה מה אני אוכלת מה אפשר לעשות ? לפעמים אני מפחדת לאכול עכשיו חשוב לי להסביר אני לא אוכלת כמויות גדולות בכלל, מדברת על כריך רגיל עם חזה עוף לדוגמא ירקות חתוכים , פחחמה נגיד 3/4 כפות עם תוספת של עוף או קציצה מה אני עוד יכולה לעשות?

היי שלי, אני מבינה שאת עושה ניסוי וטעייה אך באופן טבעי ללא ליווי מקצועי קשה מאוד להגיע לתוצאות ולהסיק מסקנות. הגישה התזונתית לרוב מדברת על הפחתת כל הגורמים ה"חשודים" מהתזונה מתוך כוונה להביא להטבה ולאחר מכן להחזירם באופן מושכל לתפריט על מנת לאבחן את מקור (או מקורות) הבעיה. חשוב לציין שגם ההנחיות הראשוניות מאפשרות אכילה בריאה ומגוונת ואינן מצומצמות כפי שהן עשויות להשמע. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו אשר תוכל לסייע לך בתהליך. אכילה היא גם חלק מהנאות החיים ואין סיבה שהיא לא תהיה כזאת עבורך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות