ריח רע...................

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

20/12/2023 | 08:27 | מאת: ח

שלום רב, יש לי בעיית ריח מהפה, כל הזמן עם ליחה גם בחורף וגם בקיץ וגם טעם גופרתי בפה שנובע כנראה מהקיבה, אני שותה תמיד, אין לי חורים, הולכת לשיננית 3-4 פעמים בשנה, מצחצחת שיניים בוקר וערב פלוס מי פה, מצחצחת עם מברשת לשון, אבל תמיד יש טעמים לא נעימים בפה כמו משהו גופרתי/מוגלה ירוקה/ריקבון יש בדיקה של ריחות מהקיבה? תמיד מציעים לי מסטיק כשעומדים קרוב אליי, המצב מביך. אני בריאה ולא נוטלת כדורים, רזה ולא מעשנת.משפחתי הקרובה גם רמזה לי אינספור פעמים אבל כל מה שעשיתי עדיין לא משפיע. תודה

שלום רב, ראשית יש לפנות לרופא משפחה אשר בהתאם להתרשמות שלו יוכל להפנות אותך לגסטרו או אאג. בהיבט התזונתי הייתי מנסה להתייחס למצבך כפי שהייתי מתייחסים למצבים של רפלוקס או צרבת. לעניין זה יש חשיבות גם להתנהגות אכילה כמו סדר וגודל ארוחות וגם למאכלים ומשקאות מסויימים כמו קפאין, אלכוהול, מאכלים שומניים ומטוגנים וכדומה. אני ממליצה לך להשלים בירור רפואי ולפנות לדיאטנית גסטרו לקבלת מענה מותאם אישית. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו. www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות