גזים חומצתיים............

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

13/12/2023 | 16:59 | מאת: ל

שלום, מה יכולה להיות הסיבה לנפיחויות בריח חריף חומצתי שלא מתנדף בחדר השינה כל הלילה, אני קמה בבוקר ויש עדיין ריח עוצמתי מהגזים של בעלי, כבר שנה וחצי. וזו אותה כלכלה הוא לא שינה סוגי מזון, לא נוגע בירקות שמעוררים גזים כמו כרוב או כרובית, לא שותה מוגז. אצלו הריח מוזר וחזק שלפעמים הוא סוגר את הדלת במטבח ואני יושבת בסלון והריח מגיע והחדרים האלה לא קרובים. ריח חומצתי שלא מתנדף. אין לו גרעפסים, הוא בריא, רזה ועושה ספורט, לא נוטל כדורים ולא מעשן. לוקח כבר שבוע, פעמיים ביום פרוביוטיקה למנוע אבל זה לא עוזר.מה הסיבה לזה?

שלום רב, ראשית הייתי ממליצה להתייעץ עם רופא משפחה או גסטרואנטרולוג. בהיבט התזונתי ההתייחסות הנה יותר לגזים עצמם ופחות ספציפית לריח שלהם. יש מגוון רחב של מזונות שיוצרים גזים במערכת העיכול, מעבר לירקות ספציפיים או משקאות מוגזים. לצד ההתייעצות הרפואית, ניתן לפנות לדיאטנית גסטרו שתבחן יותר לעומק את הרגלי האכילה והתנהגות האכילה של בעלך ותיתן המלצות בהתאם. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות