גזים ויציאות מרובות.

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

31/10/2023 | 22:39 | מאת: יעל כהן

שלום וברכה, אני בת 24 וכ- 4 שנים שאני סובלת מיציאות מרובות וגזים. הגזים הם בעיקר בשעות הערב שבד"כ נמשכים ללא הפסקה עד שאני הולכת לשירותים בבוקר למחרת. הלכתי בעבר לדיאטנית גסטרו, רופאת גסטרו וכרגע נמצאת בטיפול cbt כי מרגישה שזה ממש פוגע לי באיכות חיים ומעציב אותי מאוד. אך כל זה לא הועיל. רציתי לדעת אם לדעתך ישנה אפשרות שהכנסתי לעצמי אפילו בתת מודע שיש לי כל הזמן גזים בערב והרבה פעמים לשירותים בשעות הבוקר וזה משפיע עליי ואכן קורה פיזית כי ניסיתי לטפל בתזונה וקראתי מאמרים רבים וכמו שהזכרתי קודם הייתי גם אצל דיאטנית ואף אצל רופאת גסטרו או שפשוט יש אנשים שיש להם יותר על אף שבעבר לא היה לי ברמה שפוגעת לי באיכות חיים . אשמח לדעתך ולייעוץ תודה רבה מראש

31/10/2023 | 22:41 | מאת: יעל כהן

ובנוסף, הגזים הם גם תמיד בשעות הבוקר עד לאחר שאני הולכת לשירותים

31/10/2023 | 22:47 | מאת: יעל כהן

ובנוסף, מציינת שגם לקחתי בעבר כדורים נגד נפיחויות שהמליצו לי רופאים אך זה לא עזר

01/11/2023 | 08:18 | מאת: יעל כהן

כי אני פשוט כבר אובדת עצות ניסיתי הכל ושום דבר לא עוזר

יעל שלום, אין ספק שבעיות כאלה ואחרות במערכת העיכול יכולות לפגוע באיכות החיים. ולשאלתך אכן יכולה להיות שונות בין אנשים (גם אם לא סבלו מבעיות כאלה בעבר). אני גם מבינה מדברייך שניסית לטפל במצב במספר דרכים. יחד עם זאת, אני יכולה להתייחס רק לתחום ההתעסקות שלי. הדיאטה המקובלת היום למעי רגיש ומגוון תסמיניו היא דיאטה דלת פודמאפ. גם דיאטה זו לא תמיד עומדת בפני עצמה וצריכה להתבסס על עקרונות שקשורים גם להתנהגות אכילה, פערים בין ארוחות, כמויות וכדומה. לא כל דיאטנית בהכרח מספיק בקיאה בדיאטה זו ולכן בתור התחלה חשוב ללכת לאיש/ת מקצוע מתאימים. גם טיפול ב- CBT יכול להוות טיפול משלים טוב עבורך. מעבר להיותי דיאטנית קלינית אני גם מטפלת ביופידבק, ואת לימודי לתחום זה הרחבתי מתוך רצון לתת מענה נוסף למטופלי הגסטרו שלי. יכול להיות שיהיה נכון עבורך לשקול גם את הכיוון הזה. אני מציעה לך לקרוא הן על דיאטה דלת פודמאפ והן על ביופידבק ולבחון אפשרות לעשות ניסיון נוסף. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות