פרביוטיקה עצירות ושילשול יש קשר

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

11/09/2023 | 19:03 | מאת: אורנה

שלום סובלת ממעי רגיז הרבה שנים לאחרונה התחלתי לקחת פרביוטיקה פעמיים ביום ומאז יש לי כאבי בטן עצירות ושילשול האם יש קשר או שאני צריכה להפחית במינון?

שלום רב, שימוש בפרוביוטיקה יכול לגרום גם למגוון תופעות במערכת העיכול כך שיכול להיות קשר. יש לציין כי עם הזמן סביר שגם התסמינים יפחתו. אני לא יודעת מה הסיבה בגללה התחלת ליטול פרוביוטיקה מלכתחילה ולכן קשה לי להגיב אך את יכולה לנסות להפחית מכמות או להפסיק לחלוטין (בהנחה וההנחייה לא היתה רפואית). בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות