מעי רגיז ונטילת פרביוטיקה

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

28/08/2023 | 23:00 | מאת: דנה

שלום סובלת ממעי רגיז הרבה שנים עם נפיחות בטן וגזים שאני לוקחת פרביוטיקה הגזים מחריפים למה הפרביוטיקה לא אמורה להרגיע את הגזים?

דנה שלום, ראשית, לא ברור משאלתך האם התכוונת לפרוביוטיקה או פרביוטיקה, אך על כל פנים אינני נוהגת להמליץ עליהם כ"טיפול" בנפיחות וגזים. שנית, פרוביוטיקה עשויה בטווח הקצר להגביר נפיחות וגזים ולכן במידה ובוחרים לעשות בה שימוש יש ליטול באופן רציף במשך למעלה מחודש. באשר לפרביוטיקה, הרי שמדובר במזון של החיידקים ובין תוצרי הפירוק הם גז. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות