כאבי בטן וגזים חזקים

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

03/08/2023 | 09:45 | מאת: יפית

שלום רב, מזה חודש אני סובלת מכאבי בטן וגזים עשיתי US בטני שיצא תקין,אנדוסקופיה שגם יצאה תקינה,קולונוסקופיה לפני 5 שנים תקינה,סיטי בטן מלפני שנה גם תקין.בדיקות דם תקינות,בדיקת צואה תקינה. חשוב לציין שלאחרונה הכאבי בטן והגזים מתעצמים מאוד לאחר יציאות. זה משפיע לי עליי מאוד מה לעשות? תודה

יפית שלום, בהנחה והשלמת את הבירור הרפואי ללא ממצאים, יש בפירוש מקום להתערבות תזונתית. הדיאטה המקובלת (והיעילה) היום למעי רגיש ותסמינים כפי שאת מתארת נקראית דיאטה דלת פודמאפ שמטרתה להביא להטבה ולזהות לאילו קבוצות של מזונות את רגישה, ובהתאם לכך להוציא אותן מהתפריט. את יכולה לקרוא על הדיאטה באתר שלי ולפנות לדיאטנית גסטרו עם ניסיון בתחום שתסייע לך בביצוע נכון של התהליך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות