גזים שלא בשליטה נבוכה מאוד

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

23/04/2023 | 11:19 | מאת: מישהי

שלום אני בת 52 מזה כשנה סובלת מנפיחות ביטנית גזים צרבות לחץ בפי הטבעת. נשלחתי לבדיקות רבות סיטי בטן, קולונוסקופיה,גסטרוסקופיה,רופא נשים ,רופא נשים אכן איבחן רירית ברחם נשלחתי לגרידה ביופסיה תקינה. בקולונוסקופיה גסטריטיס כרוני ביופסיה תקינה ,אני מקבלת לפחות ל3 חודשים נקסיום אני גם לוקחת ביו 25000,שיניתי תזונה רגישות ללקטוז משתדלת פחות דברים עם גלוטן ירדתי 5 קג לא יכולה לומר שאין שיפור אבל מידיי פעם יוצאים לי גזים ללא התראה מוקדמת לא פעם זה קרה ליד אנשים והובכתי בצורה קשה ימים שבכיתי מאז לא בא לי לארח אנשים להתארח אצל אנשים לעבודה אין ברירה הולכת בימים שלא בא לי לא הולכת ויש הרבה ימים כאלה,במיוחד קשה לי בשישי כשהילדים באים חתנים חברים וכו.... פוחדת לאכול הולכת על קצות האצבעות ,בגלל בעיות של פיברו נשלחתי לפיזיותרפיה אני דוחה את העיניין רק מהפחד שאעשה תנועה ויברחו לי גזים אני עצובה מיואשת ומתוסכלת חבל שהגעתי לגיל המעבר . אשמח לעזרה ייעוץ והכוונה תודה מראש

שלום רב, אני מבינה משאלתך שהתלונה העיקרית שלך היא גזים. יש מגוון מרכיבים בתזונה שיכולים לגרום לגזים כאשר לקטוז וגלוטן (או ליתר דיוק מרכיב אחד שנמצא בחיטה) הם רק חלק מהם. אפשרות אחת היא להתחיל מהבסיס ולשים דגש על ארוחות מסודרות, כמויות, הימנעות מצריכה מרובה של סיבים תזונתיים בבת אחת, הימנעות ממזונות מטוגנים וכדומה. אפשר נוספת נקראית דיאטה דלת פודמאפ אשר בוחנת קבוצות של מזונות חשודים ומאפשר זיהוי מדוייק יותר של המאכלים מהם יש להימנע. את מוזמנת לקרוא יותר על הדיאטה באתר שלי ובכל מקרה לפנות לדיאטנית גסטרו לליווי והתאמה אישית. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות