טיפול בעצירות

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

14/10/2022 | 16:25 | מאת: גלעד

שלום אני בן 40 ידוע על קרוהן. לא ידוע על הצרויות. כרגע לא מטופל בכדורים והקלפרוטקטין סביר כ 130. בנוסף ידוע על מעי רגיש שהוא מאוד משמעותי שהחמיר לפני שנתיים לאחר זיהום מאוכל מקולקל. מאז כבר שנתיים לא מצליח לאכול מאכלים עם סיבים זה גורם לכאבי בטן וגזים וכו'. לכן כבר שנתים לא אוכל פירות וירקות ודברים עם סיבים כתוצאה מכך יש עצירות ולכן לוקח נורמלקס . הנורמלקס מרכך את היציאות אבל לא גורם לכך שיהיה להן נפח אלא יש חתיכות קטנטנות רכות וזה לא תמיד מתרוקן טוב. הרופא אמר שחייב קצת סיבים. אני לא רוצה לאכול מאכלים עם סיבים אז חשבתי לנסות אבקת סיבים. רציתי לשאול במצב כזה אם אני רוצה לנסות בזהירות ובהדרגה איזה סוג סיבים הכי קל ורך לנסות? יש אבקה על בסיס קליפות פסיליום וראיתי אבקת סיבים תזונתיים דקסטרין חיטה. מה דעתך? והאם יש עצה איך לקחת אותן להקטין תופעות לוואי ואולי לעזור ביציאה בהדרגה תודה רבה

גלעד שלום, במקום לפנות לתוספים הייתי מנסה להעשיר את התזונה בסיבים תזונתיים ממקורות שלא נוטים לגרום לתסמינים של מעי רגיש. לדוגמה ניתן לאכול מלפפון, גזר, מעט עלים ירוקים, וכמות מוגבלת של פלפל ירוק או עגבניות שרי. קח בחשבון שהבעיה כלל לא בהכרח קשורה לסיבים תזונתיים. אני ממליצה לך לקרוא אודות דיאטה דלת פודמאפ ולשקול לנסות אותה. אתה מוזמן להכנס לאתר שלי לקבלת אינפורמציה נוספת. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות