הקלה על עצירות ומערכת העיכול

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

10/08/2022 | 21:59 | מאת: אביטל

שלום רציתי לשאול מתי ביום הכי מומלץ לקחת אבקה של סיבים תזונתיים המכילה בתוכה גם פרוביוטיקה?(את פייבר פרוביוטיק של אלטמן) בבוקר על בטן ריקה או לפני השינה או חצי שעה/שעה לפני ארוחה? בשביל שיקל וישפר את העיכול והעצירות? אשמח למענה תודה רבה

14/08/2022 | 18:23 | מאת: אביטל

היי אשמח לתשובה על השאלה ששאלתי... ועוד שאלה, לקחתי את התוסף סיבים במשך שלושה ימים רצופים בערב על בטן ריקה שעתיים בערך לפני השינה ואז כשהייתי קמה בבוקר היה לי גזים מה שבדרך כלל אין לי בבוקר. וכשהפסקתי לקחת אותם הפסיקו הגזים בבוקר. השאלה היא אם הגזים זה בגלל תזמון הלא טוב של הצריכת סיבים שעדיף אולי בבוקר כשקמים או חצי שעה לפני ארוחה או שהגזים היו בגלל אולי שהתוסף סיבים הזה לא מתאים לגוף שלי? לפי הניסיון והידע שלך בתחום מה את חושבת הגורם ומה עדיף לעשות? כי אני צריכה תוסף סיבים ביומיום... אשמח לתשובה על שתי ההודעות... תודה רבה!

אביטל שלום, חשוב לעשות לך קצת סדר. ראשית התוסף המדובר מכיל פרוביוטיקה וסיבים תזונתיים ספציפיים שנקראים סיבים פרה ביוטיים שהם מהווים מזון עבור החיידקים הפרוביוטיים. נטילה של תוסף זה עשויה בפירוש לגרום לגזים עם ובלי קשר לתזמון הנטילה שלו. מעבר לכך ציינת שאת "צריכה תוסף סיבים ביומיום" אבל לא לסיבים האלה הכוונה. בכלליות אחת ההנחיות להקלה על עצירות כוללת צריכת סיבים תזונתיים. הייתי מתחילה עם סיבים תזונתיים בתזונה ואחר כך עוברת לתוספי סיבים תזונתיים במידת הצורך. מעבר לכך שחשוב להסתכל על התזונה שלך במכלול בהיבט של עצירות ולא רק נקודתית על נטילת תוסף זה או אחר. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

17/08/2022 | 18:02 | מאת: אביטל

תודה על המענה... ובקשר לצריכת סיבים בתזונה אני אוכלת מזונות שעשירים בסיבים ביום יום וגם ירקות בכל ארוחה אבל עדיין לא מגיעה לכמות היומית המומלצת של 25 ג' ובימים שלקחתי מהתוסף סיבים היו לי יציאות בסדר ובלי קושי ביציאה ורק הגזים הפריעו לי ובגלל זה הפסקתי לקחת את התוסף ומאז המצב של העצירות חזר לאותו מצב של קושי ביציאות והרגשת הקלה אחרי אני גם שותה בין 2-3 ליטר מים ביום אז זה לא שחסר נוזלים ולגבי התזונה שלי היא ברובה ממזונות בריאים וכמעט ובלי מזונות שמזיקים ובגלל זה בימים שלקחתי מהתוסף היציאות היו לי יחסית בסדר ובלי בעיה כי הסיבה לעצירות שאצלי היא נראה לי בגלל המחסור בכמה גרמים האלה של הסיבים ביום ובגלל זה פניתי לצריכת סיבים כתוסף בנוסף לסיבים שבתזונה אבל העדפתי להפסיק בגלל הגזים שנהיו מזה ועכשיו כשהמצב של העצירות עדיין נמצא והייתי רוצה להתחיל עם תוסף של סיבים שיעזור לי להגיע לכמות סיבים המומלצת ליום ושיקל עלי ביציאות על איזה תוסף היית ממליצה? ובכללי לגבי שאר הדברים שאמרתי היית ממליצה על עוד משהו? ושוב אשמח למענה... תודה רבה!

17/08/2022 | 22:44 | מאת: אביטל

מקווה שזאת השאלה האחרונה... פשוט קראתי עכשיו קצת על סיבים ומה עדיף במקרה של עצירות והבנתי שבמקרה כזה סיבים בלתי מסיסים יעזרו ולא מה שלקתי שהוא עם סיבים מסיסים. השאלה אם את יודעת להמליץ לי על תוסף סיבים בלתי מסיסים כדי שיעזור לי עם העצירות כי אני לא מבינה בתוספים ויש הרבה סוגים וחברות... ושוב אשמח לתשובה ותודה רבה!

אביטל שלום, הן סיבים מסיסים והן סיבים בלתי מסיבים יכולים לסייע. בהיבט התזונתי אכן נהוג להעשיר בסיבים בלתי מסיסים ולרוב מכוונים לדגנים מלאים, את יכולה לנסות להוסיף לתפריט דגנים מסוג פייבר 1 שמאוד עשירים בסיבים בלתי מסיסים או לנסות לעשות שימוש בזרעי פשתן טחונים. בנוגע לתוספים, אין לי עדיפות לתוסף ספציפי שכן אנשים שונים עשויים להגיב לאחרת. את יכולה לנסות לעשות שימוש בבנפייבר או בפסיליום. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

22/08/2022 | 23:51 | מאת: אביטל

בקשר לבנפייבר ופסיליום שהמלצת עליהם אני סובלת ממעי רגיש השאלה אם הם יהיו טובים לי או שלא כדאי אותם למי שסובל מזה?

אביטל שלום, התחלנו משאלה לגבי עצירות ועברנו למעי רגיש. התייחסות למעי רגיש כמו גם לבעיות אחרות במערכת העיכול מצריכות יותר נתונים והתייחסות יותר מותאמת אישית. בכלליות עבור חלק מהסובלים ממעי רגיש תוספים אלה יהיו בסדר ועבור חלק לא. מבלי להכיר את המקרה הפרטני שלך לא אוכל להעריך זאת מראש. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות