נפיחות כרונית............

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

24/07/2022 | 16:32 | מאת: דינה

הי אני צמחונית 6 שנים אוכלת מעט מוצרי חלב מזה כמעט שנה אני סובלת מנפיחות בבטן בלי כאבים או גזים כתוצאה מכל מאכל קטן שאני אוכלת.. לאחרונה עשיתי ניקוי אצל מטפלת בצמחים. למשך חודש לא הכנסתי לגוף מוצרי גבינה וחלב, ואף סוג מאכל שעשוי מקמח.. חודש שלם גם לא היתה ירידה במשקל (זה לא המטרה אבל היה לי מוזר) אבל גם לא היה שינוי בכלל בנפיחות . אני מתוסכלת מאד. רופא המשפחה נתן לי השבוע כדורים אחרי שהסברתי לו את הממב שנקראים creon שלטענתו מכילים אנזימי עיכול ושהם מעולים. קראתי על זה ומסתבר שאלו כדורים לחולי הלבלב.. בהתלבטות אם לנסות את הכיוון הזה ? האם להתעקש על בדיקת גסטרו? כי בטוחה שהבעיה לא בתזונה, אני מודעת מאד ומקפידה מה טוב לי.. אשמח לעזרה

דינה שלום, ראשית, אין זה מקומי לייעץ לך להתעקש על בדיקה זו או אחרת או ללכת בניגוד להמלצות הרופא. יחד עם זאת, תזונה צמחונית מכילה הרבה רכיבים שעשויים לגרום לנפיחות כמו קטניות או בכלליות נטייה לצריכה מרובה של פירות וירקות. אין בהכרח קשר בין בריאות לבין נפיחות ולכן יכול להיות שהתזונה שלך בריאה ועדיין בעלת השפעה לעניין הנפיחות, לשם כך אמליץ לך לפנות לדיאטנית גסטרו. כמו כן, אם אינך חושבת שהבעיה היא תזונתית ואינך שלמה עם המענה הרפואי שקיבלת את תמיד יכולה לפנות לחוות דעת נוספת. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות