גזים ויציאות רבים יותר מבעבר

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

30/06/2022 | 15:06 | מאת: מיכל

שלום וברכה, למעלה משנתיים אני סובלת מהרבה גזים ויציאות כל יום. הלכתי לדיאטנית גסטרו וניסיתי להוריד מאכלים בעיתיים מהתפריט אך שום דבר לא העלים את הבעיה לגמרי. בנוסף, אני כמעט כל היום רק חושבת על איך אפשר לטפל וזה מעסיק אותי כמעט כל הזמן. רציתי לדעת האם ישנה אפשרות שהבעיה היא בכלל פסיכולוגית ואולי החשש והבאסה שזה קרה לי דווקא הוא הגורם לזה ולא משהו שקשור לתזונה? ובנוסף, פשוט מרגיש לי גם קצת מוזר שפתאום יום בהיר אחד נהייתי רגישה לחלב, גלוטן וכל המאכלים הבעייתים וכמובן גם מפחדת לחשוב שאצטרך להמנע מכל כך הרבה מאכלים כל החיים. האם יכול להיות שבמידה ויש רגישות היא יכולה לחלוף?

מיכל שלום, ראי את תשובתי לשאלה הקודמת ששאלת. ובשאר ליכולת הרגישות לחלוף אין לכך תשובה חד משמעית אבל ההנחיות הן כן לנסות בשלבים שונים לבחון מחדש את המצב. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות