גזים וחילוף חומרים מהיר

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

30/06/2022 | 12:50 | מאת: מיכל

שלום וברכה, למעלה משנתיים אני סובלת מהרבה גזים ויציאות כל יום. הלכתי לדיאטנית גסטרו וניסיתי להוריד מאכלים בעיתיים מהתפריט אך שום דבר לא העלים את הבעיה לגמרי. בנוסף, אני כמעט כל היום רק חושבת על איך אפשר לטפל וזה מעסיק אותי כמעט כל הזמן. רציתי לדעת האם ישנה אפשרות שהבעיה היא בכלל פסיכולוגית ואולי החשש והבאסה שזה קרה לי דווקא הוא הגורם לזה ולא משהו שקשור לתזונה?

30/06/2022 | 12:56 | מאת: שיראל

ובנוסף, פשוט מרגיש לי גם קצת מוזר שפתאום יום בהיר אחד נהייתי רגישה לחלב, גלוטן וכל המאכלים הבעייתים וכמובן גם מפחדת לחשוב שאצטרך להמנע מכל כך הרבה מאכלים כל החיים. האם יכול להיות שבמידה ויש רגישות היא יכולה לחלוף?

30/06/2022 | 14:25 | מאת: מיכל שיראל

זה אותה הבחורה שכתבה יש לי שתי שמות

שלום רב, ראשית פעמים רבות ישנו מרכיב רגשי (או פסיכולוגי כדברייך) אשר יכול להוות טריגר לתחילת התסמינים או גורם המחריף אותם. באותה מידה ש"יום בהיר אחד" את יכולה להיות רגישה למרכיב תזונתי זה או אחר כך אנשים עם צליאק או סוכרת נעורים יכולים לומר שגם אצלם "יום בהיר אחד" המחלה התפרצה. אין לדעת מה יהיה בהמשך אבל אני מאוד מאמינה בביצוע שינויים תזונתיים שמטרתם לא רק להביא להטבה תוך הימנעות אלא השלמת התהליך ובחינה כל מרכיב בפני עצמו במטרה גם להחזיר ולהרחיב את התפריט ולא רק לגרוע ממנו. אחת הדיאטות המוכרות לצורך כך הינה דיאטת הפודמאפ עליה את יכולה גם לקרוא יותר בהרחבה באתר שלי. בהיבט הרגשי אני יכולה לומר לך שעם חלק מהמטופלים שלי אני משלבת גם טיפול בביופידבק עם כלים מעולם ה- CBT. בהנחה שביצעת בירור רפואי מקיף ונשללו בעיות רפואיות אני חושבת שאת צריכה לתת הזדמנות נוספות עם דיאטנית גסטרו שמתמחה בדיאטת הפודמאפ. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

01/07/2022 | 18:17 | מאת: מיכל

תודה רבה !!

מנהל פורום גזים ונפיחויות