עצירות משונה אשמח לעצה תודה

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

23/03/2022 | 10:25 | מאת: אייל

שלום אורלי !! נוטל תרופות פסיכאטריות לרוב מבחינת הרופא אני מאוזן . אשתף וארצה התיחסות על כך שייש לי סוג של בעיית מעיים מאוד משונה ומטרידה בערב אני אוכל עגבניה עם שמן זיית ובבוקר ברוך ה יש לי יציאה . הבעיה מתחילה לי שלאחר שאני אוכל בבוקר יש לי צורך להתפנות אבל פשוט איני מצליח להשתחרר . אמרתי לפסיכאטר ואמר לי לפנות לדיאטנית .. השאלה האם זה משו מוכר מה שייש לי??? ומה הפיתרון . שוב אני אוכל וחש צורך ליציאה אבל ממש תקוע . אוליי בעיקבות התרופות אבל הרופא בשלב הזה לא מוכן להפחית מינונים אשמח לעצה תודה רבה

30/03/2022 | 22:38 | מאת: אייל

שלום אורלי !!! אשמח להתיחסות לשאלתי . ודה איל

אייל שלום, ציינת בשאלתך שאתה מתפנה בבוקר אבל לדבריך לאחר ארוחת הבוקר יש לך דחף נוסף. ראשית יש להבין האם הפעם השניה היא אכן צורך להתפנות. מהניסיון שלי להרבה אנשים יש רצון להתפנות לפני היציאה לעבודה או שעשויים לבלבל בין תחושת מלאות או גזים לבין צורך ביציאה. בתור התחלה אתה יכול לנסות להניח את הרגליים על שרפרף, דבר אשר אנטומית עשוי לסייע ביציאות. אני יכולה גם להמליץ לך להעשיר את התפריט בסיבים תזונתיים, שתיית מים ופעילות גופנית אך לפני כן חשוב להבין יותר לעומק במה מדובר. בנוסף הנטייה היא להסתכל על התזונה כמכלול ולא כ"תרופת קסם" נקודתית. מסיבה זו אני מסכימה עם הרופא וממליצה לך להתייעץ פרטנית עם דיאטנית גסטרו על מנת שתוכל להבין טוב יותר מה הבעיה וכיצד ניתן לפתור אותה. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות