נפיחות גדולה בבטן לפני המחזור

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

18/03/2022 | 07:57 | מאת: אולה

שלום, בת 35 לא נוטלת גלולות מזה מספר שנים. מזה שנה ישנה נפיחות גדולה בבטן בעיקר כעשרה ימים לםני המחזור. הבטן קשה ומתנפחת למראה של בטן הריונית בחודש חמישי. בוצעו בדיקות גם גסטרו וגם קולונסקופיה וגם לטפילים והורמונים ולרגישות למאכלים ולא מצאו כלום. לא אוכלת שום דבר מטוגן ולא נוטלת תרופות קבועות. כן אוכלת גלידות דלות קלוריות ומסטיקים (6 מסטיקים ביום). הנפיחות לעיתים מלווה בגזים ויציאות רבות במהלך היום. אני כבר לא יודעת למי לפנות. עושה ספורט 4 פעמים בשבוע. הדבר מאוד מפריע למהלך היום. גם מבחינת הלבוש. האם הגיוני שעשרה ימים לפני המחזור תיהיה נפיחות והרגשה כזו? וגם עליה במשקל של כל קילו?

אולגה שלום, ציינת בשאלתך שאת צורכת די הרבה מסטיקים. מרבית המסטיקים מכילים סוכרים כוהליים אשר עשויים לגרום לגזים ולנפיחות. תוסיפי לכך את בליעת האויר שמתרחשת בעת לעיסת המסטיק והרי שכבר מצאנו הסבר סביר. בנוסף, גלידות, בלי קשר להיותן דלות קלוריות, עשויות להכיל כמות גדולה של לקטוז אשר במצבים של אי סבילות עשויים גם כן לגרום לגזים ולנפיחות. אם אבחן לעומק את כלל הרגלי האכילה שלך אני בטוחה שאמצא עוד גורמים "חשודים" אך די בשלב הראשוני בהפחתת השניים שציינתי. במידה ואין הטבה אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לקבלת הנחיות תזונתיות מותאמות אישית. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות