שיהוקים מרובים ללא סיבה

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

13/03/2022 | 11:51 | מאת: יגאל

לפני כ 5 שנים עברתי ניתוח עקירת ושט, לפני כחצי שנה אובחנה גם דלקת קיבה כרונית. מזה כמה חודשים אני מרבה לשהק מעל לסבירות. אני אוכל מעט, כפי יכולתי. מה מומלץ כדי להפחית את כמות השיהוקים. תודה

יגאל שלום, תחילה הייתי מתייעצת עם רופא הגסטרו המטפל בך. בהיבט התזונתי חשוב לאכול ארוחות קטנות ומסודרות תוך הימנעות מפערים גדולים בין הארוחות. יש להימנע ממשקאות מוגזים וצריכה של סוכריות או מסטיקים ללא סוכר. במידה ואתה אוכל אוכל שומני או מטוגן יש להימנע ממאכלים אלה. מעבר לכך אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו להתאמה אישית של הנחיות תזונתיות למצבך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות